عصر دیروز دوشنبه پنجم مهرماه، نشست پرسش و پاسخ خبرنگاران و تعدادی از فلیمسازان بینالمللی جشنواره فیلم «مقاومت» برگزار شد.
به گزارش آیفیلم، در این نشست سه فیلمساز بینالمللی به نام بِلاخریس کارگردان لبنانی، بنجامین مارتینی از فرانسه و ملیکا زئیری از فرانسه به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
در ابتدای این نشست بِلاخریس با اشاره به فیلم «جارُف» گفت: این فیلم با موضوع آزادسازی منطقه بیجی ساخته شده است. این فیلم درباره طوایف مختلف حاضر در این منطقه و همکاری آنها برای آزادسازی منطقه بیجی و مبارزه در برابر داعش ساخته شده است. ما در این فیلم شاهد قبایلی هستیم که در کنار هم برابر داعش مقابله و این منطقه را آزاد کردند. درواقع «جارف» فیلمی است که پیام روح ملی نسبت به کشتار داعش را نشان میدهد.
بنجامین مارتینی نیز درباره فیلم خود بیان کرد: من فیلمی با موضوع «ایرانهراسی» ساختم. یکی از مهمترین اهداف من برای حضور در کشورهای مختلف این است که در رابطه با آن کشور فیلم بسازم. سفر من به ایران نیز با همین هدف آغاز شد. این فیلم با حاشیههای رایج در رسانههای خارجی کاملاً فاصله دارد و آنچه که نسبت به ملت ایران دیدم به تصویر کشیدم. این را هم باید بگویم که کل هزینه ساخت این فیلم به صورت شخصی پرداخت شده و همین مساله باعث شده است که هیچ نگاه سیاسی در آن وجود نداشته باشد.
ملیکا زئیری کارگردان فیلم «محمد نام کوچک من است» درباره فیلم خود توضیح داد: این اثر درباره حملات تروریستی به شهر پاریس است. البته حملات تروریستی زیادی به شهرهای مختلف فرانسه صورت گرفته است که در نهایت حملات تروریستی به پاریس بُعد بینالمللی پیدا کرد. من در این فیلم تلاش کردم که نشان دهم که هر مسلمانی تروریست نیست و با ساخت این فیلم نسبت به موج اسلامهراسی که در فرانسه رخ داده بود، واکنش نشان دادم.
در پایان این نشست بنجامین مارتینی تصریح کرد: مردم ایران با توجه به فضای موجود میتوانند خوشبین باشند. ملت ایران دو صفت مهم مهماننوازی و خونگرمی دارند که همین مساله سبب میشود تا نگاه مردم در کشورهای دیگر نسبت به ایران تغییر کند.
چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با شعار تجلی گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس از ۲ تا ۹ مهرماه سال جاری در تهران برگزار میشود.
گفتنی است، جشنوارهی «مقاومت» مامنی است برای جوانانی که انقلاب و دورهی هشت سال جنگ تحمیلی را درک نکردند اما بر اساس وظیفه خواهان حفظ این ارزشها میباشند.
ص گ / س م